Dereotunun Faydaları

Dereotunun Faydaları

Asya kökenli bir bitki olan dereotu ülkemizde her bölge de yetişen bir yıllık bitkidir. Salatalarda maydanoz gibi kullanabileceğiniz dereotu mezeler eşliğinde de tüketilebilir. Ayrıca dereotu tohumu da yoğurt ile birlikte tüketildiğinde faydalı olur. Dereotunun yapısında fosfor, magnezyum, bakır, potasyum, demir, kalsiyum, çinko minarelleri bol miktarda bulunurken A vitamini ve C vitamini açısından da çok zengindir. Dereotunu düzenli bir şekilde tüketen yetişkin birey ihtiyaç duyduğu A vitaminin % 40 ını, C vitaminin ise 43 ünü karşılayacak kadar zengin bir içeriğe sahiptir. Sahip olduğu zengin içerik sayesinde bir çok hastalığa faydası bulunan dereotunun faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.

  1. Dereotu yeni doğum yapmış annelerin sütlerini artırmalarını sağlarken ve süt içinde olması gereken çinko ve magnezyum minarellerini doğal yollarla almasını sağlar.
  2. Dereotu ağızda oluşan kronik ağız kokularının giderilmesini sağladığı gibi ağız içinde oluşan arfların yok edilmesini ve ağız sağlığının kazanmasını sağlar.
  3. Dereotunun faydaları arasında mide bulantıları ile karın ağrılarının giderilmesini sağlamak ve mide kramplarının azalmasını sağlamak da vardır.
  4. Dereotu içerdiği besin değeri sayesinde vücudunuzu kuvvetlendirdiği gibi içerdiği antioksidanlar sayesinde toksinleri vücudunuzdan dışarı atar.
  5. Gaz giderici özelliğinden dolayı hazım sıkıntısı yaşayan kişilerde kolay bir hazım sağlar. Ayrıca midenizde oluşan fazla gazın giderilmesini sağlar.
  6. Çok iyi bir kalsiyum deposu olduğu için sağlıklı diş gelişimi sağlamasının yanında kemik ve iskelet sisteminin gelişmesine olan katkısı da dereotunun faydaları arasındadır.
  7. Dereotu içerdiği su oranı sayesinde almanız gereken su miktarının bir kısmını karşılar. Ayrıca idrar oluşumunu artırarak vücudunuzda oluşan ürenin dışarı atılmasına da faydası vardır.

Dereotunun Hastalıklar Üzerindeki Etkisi

Uykusuzluk problemi; Dereotunun içeriğinde yer alan uçucu yağlar olarak adlandırılan yağlar hipnotik ve sedatif uyarıcı özelliklere sahiptir. BU uyarıcı özellikler vücudunuzun sakinleşmesini sağladığı gibi almanız gereken yeterli uyku miktarını karşıladığı gibi kusursuz ve sakin bir uyku uyumanızı sağlar.

Diyabet ; Dereotu doğal tıpta doğal insülin olarak bilinen bir besindir. İnsan vücudunda oluşan insülin dalgalanmaları ve insülin direnci dereotu tüketilerek ortadan kaldırılabilir. Bu sayede insülin seviyeniz doğal yollarla kontrol altına alınmış olur.

Kas ve iskelet sistemi hastalıkları; Dereotunun faydaları arasında yer alan kalsiyum miktarı çok fazla olduğu için kemik gelişiminin sağlıklı bir şekilde olmasını sağlar. Kemik gelişimi için ihtiyaç duyulan kalsiyum doğal yollarla alındığında kemik hastalıkları oluşmadığı gibi sağlıklı kas sistemine de sahip olabilirsiniz.

Artrit hastalıkları; İltihap ve romatizmal hastalıkların oluşmasını önlemek ve artit, gut hastalıklarının tedavi edilmesine katkı sağlamak için anti – inflamatuar özellikli bir bitki olan dereotunu tüketmek veya dereotu tohumunu tüketmek faydalı olacaktır.

Bağırsak sağlığı ve kabızlık; Dereotunun faydaları arasında yer alan lifli özelliğe sahip olması ve uçucu yağları barıdırması bağırsaklarınızın sağlıklı çalışmasını sağlar. Ayrıca kabızlık oluşumu için vücuttaki suyun azalmasını önleyerek kabızlığın oluşması önlenir.

Kanser; Dereotunun faydaları arasında sahip olduğu antioksidanların vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve toksin oluşturan serbest radikallere karşın savaşması kansere karşı güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanızı sağlar.

Cilt sağlığı; Cildinizin canlı ve parlak bir cilt olmasını sağlamanız için gerekli olan nem oranını sağlamak ve cildin hücrelerinin beslenmesini sağlayan sahip olduğu potasyum, fosfor minarelleri ve C vitaminine sahip olması dereotunun faydaları arasında yer alır. Düzenli bir dereotu tüketimi sağlıklı bir vücuda sahip olmanızı sağladığı gibi bebeklerin gelişimi içinde faydalıdır. Bebek gelişimi için gerekli olan tüm minarelleri içeriğinde bulunduran dereotu düzenli bir şekilde tüketilmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir