Anne Karnında 7 aylık Bebek Kaç Kilo Olmalı?

Hamile bireylerin en çok merak ettikleri konulardan biride bebeğinin hangi ayda kaç kilo olması gerektiğini takip etmeleridir. Her kontrol sonrası doktordan bebeklerindeki gelişme hakkında boy ve kilo olarak bilgi almak istemektedirler. Doktorunuzda bununla ilgili gerekli ölçümleri yapıp sizlere sunmaktadır. Bebeğin kilosunu bilmek önemli bir unsurdur. Özellikle düşük riski bulunan hastalarda daha da önemlidir. Bebekte gelişim geriliği olup olmadığına dikkat edilmelidir. Bu yüzden düzenli olarak doktor tarafından kontrolleri yapılmalıdır.

En çok merak edilen konu şu ayda ne kadar kilo almalı bebeğim yada kaç kiloya ulaşmalı soruları olmaktadır. Bebeğin haftalara göre ortalama ne kadar kiloda ve boyda olacağına dair yaklaşık bir ölçüm tablosu vardır. Bu ölçüler ortalama değerleri gösterir ve sizin bebeğinizin gelişimi ve büyümesiyle her zaman tamamen örtüşmeyebilir. Ultrasonografide gözlenen bebeğin gelişimi sonucunda bir takım ölçümler ve hesaplamalar oluşur. Bu ölçümler kesinlikle yüzde yüz doğru değildir. Bir miktar fazla veya eksik olarak yansıyabilir. Ama bu tabloyu inceleyerek kafanızda bir takım fikirler oluşabilir. Bebeğiniz 7. ayında baştan topuğa kadar olan ölçüm ortalamaları aşağıda belirtildiği gibi olmaktadır.

 

  • 25. hafta    34. 6 cm     660 gram
  • 26. hafta    35. 6 cm     760 gram
  • 27. hafta    36. 6 cm     875 gram
  • 28. hafta    37. 6 cm    1005 gram

 

GEBELİĞİN 7. AYINDA GÖRÜLEN DEĞİŞİMLER VE KİLO ARTIŞI

Anne karnında bulunan bebek, 7. ayında hızla gelişmeye ve büyümeye devam eder. El ve parmak gelişiminin yanında tırnakları da oluşmaya başlar. Saçları da aynı şekilde büyümeye başlamış olup daha görülebilir hale gelmiştir. Kaşları ve kirpikleri belirginleşir. Bunların yanında elbette ki kütle artışı da gözlemlenir. Hafta hafta bebekteki kütle gelişimini ele alacak olursak;

  • 25. hafta da bebeğin boyu ve kilosu gittikçe artmaya başlamıştır.
  • 26. hafta da bebek aynı şekilde büyüme ve gelişmesi devamını sürdürür. Kilosu ise 500 ila 1000 gram arasında değişim gösterebilir.
  • 27. hafta da gelişim hızla devam etmektedir. Bebeğin iç organlarında gelişim gözlenir ve kilosu da artmaya devam eder.
  • 28. hafta da ise bebek uyuma alışkanlığı edinir ve hareketlerini rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Kilosu ise  1 kg olmuştur. Boyu ise 37 cm olmuştur.

7. AYDA ANNENİN,  BEBEĞİN KİLOSU İÇİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

7. ayda dikkat edilmesi gereken şeylerden biride protein alımının çok olmasıdır. Proteinli gıdalar ve içecekler tüketerek bunu sağlayabilirsiniz. Örneğin her gün süt içmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Bunun dışında yoğurt ve kefir tüketerek de protein ihtiyacınızı karşılamış olursunuz. Öğünlerinizi kaçırmadan ve sağlıklı şekilde gerçekleştirmelisiniz. Kurubaklagil ve et tüketimi de son derece önemlidir bu konuda. Bunları uyguladığınız sürece istenilen kaloriyi elde edersiniz ve düzenli kilo artışı gözlemlenebilir.

7. AYDA BİLİNMESİ GEREKEN ÖNEMLİ KONULAR

Gebeliğin 25. haftası ve 28. haftası arasını kapsayan süre olan 7. ayda bebekte görülen en belirgin özellik her geçen gün yağ dokusundaki artıştır. Böylelikle kiloda da artış gözlenir. Eğer ki bebeğinizde  ortalamanın altında bir kilo gözlemlenmişse bebeğinizde gelişim geriliği olabilir. Ortalamanın üzerinde bir kilo gözlemlenmişse ise iri bir bebeğe sahip olabileceğiniz anlamına gelmektedir. Bu durum dikkatle kontrol edilmelidir. 28. hafta bitiminde anne gebeliğin yüzde 70lik kısmını tamamlamış oluyor. Ayrıca bu ay içinde yapılması gereken önemli bir test bulunmaktadır. Glikoz tolerans testi sayesinde annede gebelik süresince oluşabilecek diyabet hastalığını kontrol altına alır.

“Anne Karnında 7 aylık Bebek Kaç Kilo Olmalı?” üzerine 2 yorum

  1. (Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.
    Allah ki, O’ndan başka ilah yoktur. O hayydır, kayyûmdur.
    Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama.
    Göklerde ve yerdekilerin hepsi O’nundur.
    O’nun izni olmadan katında kim şefaat edebilir?
    O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (Hiçbir şey O’na gizli kalmaz.)
    O’nun bildirdiklerinin dışında insanlar,
    O’nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler.
    O’nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez.
    O, yücedir, büyüktür.)x 41
    Umarım oğlunuz bilim insanı olur anasına çekmez

    Yanıtla
  2. 27 haftalık gebeyim. Allah izin verirse oğlum olacak. Allah kucağıma almayı nasip etsin. Bana, babasına hayırlı evlat olsun. Her zaman dürüst olsun. Allah her zaman yolunu, bahtını açık etsin. Allah izin verirse ilk bebeğim olacak. Doğum yapma korkum var. Allah yardımcım olsun. Normal doğum yapmak istiyorum. İsimim Eylem. Normal doğum ve kolay doğum yapmam için 41 tane AYETEL KÜRSÜ duası okurmusunuz? Okuyan herkesten Allah razı olsun.

    Yanıtla

Yorum yapın