Alerjileri Hafifletmede En İyi 6 Doğal Yağ

Mevsimsel alerjileri kış, ilkbahar veya yazın ve sonbaharda yaşayabilirsiniz.

Uçucu yağlar, alerji semptomları için alternatif veya tamamlayıcı bir tedavi olarak kullanılabilir. Bitkilerden türetilirler ve çeşitli şekillerde kullanılabilirler. Uçucu yağları kullanmanın en yaygın yolları şunlardır:

  • Havaya sıkmak
  • Banyo ve spa ürünlerinde kullanmak
  • Cilde uygulamak
  • Havaya püskürterek
  • Doğrudan konteynerden solumak

Yağların kokusunu solumak aromaterapi olarak bilinir. Bu uygulama vücudunuzu koku duyularınızdan uyarır. Kokularınız vücudunuzun diğer bölümlerini etkileyebilir.

Tıpkı aromaterapide olduğu gibi, yağları vücudunuza uygulamak da kan dolaşımına girmelerine neden olur. Uçucu yağları, cildinizde kullanmadan önce her zaman sulandırmalısınız. Tatlı badem yağı veya zeytinyağı gibi bir taşıyıcı yağ, bu amaç için kullanılabilir. Genellikle uçucu yağın yaklaşık 5 damlasını taşıyıcı yağa karıştırırsınız.

Esansiyel yağları alerji belirtilerini hafifletmek için hayatınıza dahil etmek isterseniz, burada denemek isteyebileceğiniz birkaç türü vardır.

1- Lavanta

Lavanta, birçok faydası nedeniyle popüler bir esans yağıdır. İltihaplanmayı yatıştırma ve azaltma özelliği sayesinde alerji mevsiminde semptomlarınızı hafifletmeye yardımcı olabilir. Bir çalışma, uçucu yağın, alerjik inflamasyonu ve ayrıca mukus hücrelerinin genişlemesini önlediği sonucuna varmıştır.

Aromaterapi için bir difüzörde lavantayı kullanmayı deneyin ya da bir taşıyıcı yağda seyreltin ve duşta kullanın.

2- Sandal ağacı, Buhur ve Ravensara Yağı Karışımı
Bir çalışmada, uzun ömürlü alerjik reaksiyonu devam edenleri tedavi etmek için sandal ağacı, buhur ve ravensara yağlarının bir karışımını kullanmışlardır. Çalışmaya katılanlar, burun tıkanıklıkları, burun akıntısı ve kaşıntılı burunlar ve hapşırmanın iyileştiğini bildirdiler. Bu, esansiyel yağların karışımının algılanan semptomlar, alerjilere bağlı yaşam kalitesi ve daha iyi uyku ile yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Bu harmanlanmış yağları kullanmak için, şiddetlerini seyreltmek ve havaya yaymak için badem taşıyıcı yağı ile karıştırın.

3- Okaliptüs

Okaliptüs yağı bir anti-inflamatuar olarak bilinir ve tıkanıklığınız konusunda size yardımcı olabilir. Nefes alırken karşılaştığınız soğuk algınlığı, mevsimsel alerjilerle mücadele ederken rahatlama hissetmenize yardımcı olabilir.

Konforu sağlamak için havaya yayılmayı veya şişeden solumayı deneyin.

4- Çay Ağacı Yağı

Esansiyel yağlar ve alerji tedavisi arasındaki bağlantı üzerinde hala önemli araştırmalar vardır, ancak çay ağacı yağı alerji belirtilerine yardımcı olabilir. Bunun nedeni, yağın bir anti-enflamatuar olarak tanınmasıdır . Bununla birlikte, çay ağacı yağları da alerjiyi tetikleyebilir. Bir deri yama testi dikkatlice yapın.

5- Nane

Nane esansiyel yağ iltihabı azaltmak için bilinir. Taşıyıcı yağ ile inceltildikten sonra yağı dağıtarak veya hatta cildinize uygulayarak daha kolay nefes alabilmenizi sağlar.

Nane ile lavanta ve limon yağlarını birleştirmek de etkili ve yatıştırıcı bir alerji rahatlama kombinasyonu oluşturur. Ancak, kombine yağların alerjik reaksiyona girme olasılığınızı artırabildiğini unutmayın.

6- Limon

Turunçgil kokulu esansiyel yağlar, çoğu zaman uyanıklığı ve enerjiyi artırmak için aromaterapide kullanılır. Limon esansiyel yağı da sinüslerinizi temizlemeye ve mevsimsel alerjilerin ortak belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Limon veya narenciye kokulu yağlar kullanıyorsanız, cildinizi güneşe maruz bırakmamaya dikkat edin. Alerji belirtilerine yardımcı olmak için ruh halinizi yükseltmek veya cildinize uygulamak için yağı dağıtmayı deneyin.

Uçucu Yağların Kullanılmasıyla İlgili Riskler ve Potansiyel Komplikasyonlar

Uçucu yağların kullanılması riskli değildir. Temel yağları belirtilen şekilde kullanmak ve kaliteli ürünler kullandığınızdan emin olmak önemlidir.

Çok sayıda alerjiniz varsa veya özellikle kimyasal olarak duyarlıysanız, uçucu yağlar daha da alerjik tepkileri tetikleyebilir. Herhangi bir uçucu yağ tedavisine başlamadan önce doktorunuzla konuşmanız gerekir.

Esansiyel yağları kullanırken bu noktaları aklınızda bulundurun:

  • Yağlara alerjik reaksiyonlar yaşayabilirsiniz, bu nedenle bunları ilk kez dikkatli bir şekilde kullandığınızdan emin olun. Taşıyıcı yağda karıştırılmış uçucu yağı önkolunuz gibi çatlamamış deri üzerinde test edin. 24 saat içinde bir reaksiyonunuz yoksa, kullanmak güvenli olmalıdır. Her yeni uçucu yağı test edin, özellikle çok fazla alerjiniz varsa.
  • Konsantre yağları asla bir taşıyıcı yağda seyreltmeden doğrudan cildinize uygulamayın.
  • Uçucu yağları almayın.
  • Hamileler ve emziren kadınlar, çocuklar ve özellikle küçük çocuklar için yağ kullanırken dikkatli olun.

Kaynak: https://www.healthline.com/health/essential-oils-for-allergies#tea-tree-oil

Yorum yapın