Çam Yağının Faydaları

Çam Yağının Faydaları

Çam yağının insan sağlığı üzerinde oldukça şifalı bir etkisi vardır. Çam yağının saç dökülmesini önlemek, bağışıklık sistemini desteklemek, cilt yapısını onarmak gibi bir çok faydası bulunur.

 

Çam Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Çam Yağının Saça Faydaları: Çam yağı saç köklerini besleyen özel bir formüle sahiptir. Bu formül saçların gelişmesine yardımcı olurken, antiseptik özelliği ile saçlardaki zararlı bakteriyel oluşumunu önlemektedir. Kepekleri azaltır, saç diplerindeki kaşıntıları önler, saçların gerçek değerine kavuşmasına yardımcı olmaktadır.
  • Çam Yağının Cilde Faydaları: Antiseptik özelliği bakımından mikropları kırıcı bir özelliği bulunmaktadır. çam yağı direk olarak cilde sürülmemelidir. Badem yağıyla etkisi bir nebze azaltılarak deriye uygulanmasının, derinin yenilenmesine ve zararlı mikroplardan arınmasına yardımcı olur.
  • Bağışıklığın Gerçek Şifasıdır: Çam yağı birkaç damla, su gibi bir içeceğe damlatıldığında güçlü ve keskin etkiler vermektedir. Şifa verici özelliği ile kişinin hastalıklardan kısa sürede kurtulmasını sağlar. Kışın çetin şartlar altında nezle ve grip gibi hastalıklara karşı vücudu korur.
  • Solunum Rahatsızlıklarına Faydası: Astım ya da bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarında etkilidir. Nefesi açan bir etkisinin olması bir yana, nefes darlığını büyük ölçüde iyileştirmektedir.

 

Çam Yağının Genel Faydaları

  1. Saç gelişimini sağlar ve dökülmeleri azaltır.
  2. Saç köklerini besler.
  3. Yeni saçların çıkmasını sağlar.
  4. Saç derisi problemlerini ortadan kaldıran özel bir yapıya sahiptir.
  5. Saç derisini kurumaya karşı korur ve hacme kavuşturur.
  6. Grip nezle gibi hastalıklara karşı tedavi niteliğindedir.
  7. Vücudun temel gereksinimlerini ve vitaminlerini karşılar.
  8. Astıma karşı etkilidir.
  9. Yaralar üzerinde antiseptik özelliği bulunmaktadır.
  10. Çam yağı zeytinyağı ya da badem yağı ile karıştırılarak cilde uygulandığında sivri sinekler başta olmak üzere, kara sinek ve diğer böcekleri uzak tutmaktadır.
  11. İştahı açıcı etkiye sahiptir,
  12. Çocuk emziren kadınların sütünü artırıcı etkisi vardır.

 

Çam Yağının Sağladığı Vitaminler

  1. B2 vitamini sağlar,
  2. Vücudun gerekli minerallerini karşılar.
  3. Saç oluşumu için B6 vitamini destekler
  4. Kalsiyum ve demir ihtiyacının %4’ünü sağlar,
  5. Potasyum ihtiyacının %3’ünü sağlar.

 

Çam Yağı Maskesi

  • 1 çay bardağı su
  • 8 kapak çam yağı

Hazırlanışı: Suya çam yağı ilave edilerek karıştırılır, yarım saat beklenir. Süre sonunda hazırlanan karışım saç diplerine masaj yapılarak sürülür, 10-15 dakika kadar beklettikten sonra saçlar ılık suyla durulanır. Yanma hissedebilirsiniz bu doğal bir sonuçtur.

  1. Saçlar böylece güçlenir ve istenilen forma ulaşır.
  2. Dökülmeler azalır, saç kökleri eskisine oranla yarı yarıya güçlenmektedir.
  3. Yeni saçlar çıkar, kepek oluşumu önlenir ve saç derisi rahat bir nefes alır.
  4. Ayrıca saç üzerindeki zararlı maddeler temizlenerek, saçlarınız şehirdeki pis havaya karşı daha gür ve dirençli kalabilmektedir.

 

Çam Yağının Şampuana Karıştırılması

Özellikle saçlar için çam yağı kullanımında bazı önemli durumlar vardır. Bu 600ml ya da 800ml şampuanların içerisine ne kadar çam yağının karıştırılması ile ilgilidir. Uzmanlar tarafından önerilen ve tavsiye edilen miktar 600 ml şampuanlar için 2 kapak çam yağının şampuan içerisine karıştırılmasıdır. Daha yüksek ölçülerdeki çam yağını 1 kapak daha çam yağı ilave ederek karşılayabilirsiniz.

 

Çam Yağının Zararları ( Yan Etkileri )

  • Deriye Zararları: Çam yağı tek başına deriye sürülmelidir. Yoksa deride bozukluk ve yanmalara sebep olabilir. Bunun için zeytinyağı ya da badem yağı ile hafifleterek deriye uygulanması gerekmektedir.
  • Göze Zararları: Duş sırasında şampuanınıza karıştırdığınız çam yağının gözünüze kaçmamasına dikkat edin. Gözlerinizi yakabilmektedir.

Yorum yapın